Huzal adagoló és daraboló gép

Huzal adagoló és daraboló gép

Ügyfelünk körülbelül 1 éve keresett meg minket egy speciális huzaganyag darabológép fejlesztésével és gyártásával, amivel 0,2 mm és 1 mm közötti vastagságú huzaganyagot tud egyedi méretben darabolni. A gép funkciójában és működésében egyszerű, a dob a feltekert huzaganyagot lehúzza, azt kiegyenesíti és az előre beprogramozott méretre darabolja.


A projekt tervezési nehézségét az okozta hogy a lineáris aktuátorok folyamatosan mozognak, így a vágó kés és a huzag egyenesítő szerkezet is folyamatosan mozog. Így a vágási méret programozása nagy precizitást és pontos tervezést igényel.Első szakaszban a német partner meglévő prototípusát elemeztük ki és végeztük el a szükséges átalakításokat és fejlesztéseket.


A gyártás során lemezmegmunkálás, lézervágás, cnc, élhajlítás és alkatrész marás technológiákat fogunk felhasználni. A gép burkolatát laser hegesztéssel készítjük el, majd a felületet szinterezzük. Egyéb kiegészítő technikáknak CO hegesztést és lakatolást is igénybe veszünk. A mart aluminium és acél alkatrészeket eloxálással védjük majd. A daraboló gép elektomos szerelését is házon belül oldjuk meg.Az egyedi vezérlő szoftver fejlesztése még tervezési fázisban van, reméljük hamarosan már a német partner gyárában teljesít szolgálatot az új gyártógépük.<- Vissza az előző oldalra