Flow Erősítő Család

Flow Erősítő Család

A Flow erősítő család termékei folyamatos fejlesztés alatt állnak. A megrendelőnk eredetileg megkeresésében egy készülék ház megtervezését kérte a high end termékeihez.A készülékház készítésénél a főbb technológiák a 3D látványtervezés mellet, a lemezmegmunkálás, élhajlítás, és az alacsony hőfokon történő heggesztés.A prototípus házakat extra merevítéssel láttuk el, és porfestve mutattuk be a megrendelőnknek.


A megbízó újabb igényel fordult hozzánk. A termékcsalád egyedi fa előlapot szeretett volna amit kézi szerszámokkal, hagyományos asztalos munkával nem tudtak elkészíteni. Az elképzelés szerint a három különböző termék a Flow One, Flow Two, és a FLow Three, egyforma teknológiával készített mégis egyedi mintázatú fa előlapot kellet kapjon. Hangulatában a mintáknak utánoznia kellet a hullámok, a hegyek és az erdő hangulatát. Külön feladatott jelentet, hogy a három terméknek más és más a mérete, így a mintákat 100, 150 és 200 mmm magasságban is le kellet modellezni.Az előlapba, a negatív oldalába, az előre mart helyre 2 komponensű ragasztóval metrikus menetes hüvelyeket terveztünk a láthatatlan kötések megoldásának érdekében. Kifejezett kérés volt a megrendelő részéről, a High End termékcsalád mivoltából a preciziós munka mellett a magas minőségű anyagok esztétikus használata.

Az előlapok elkészülte a után a megrendelő újabb kéréssel fordult felénk. A fa burkolatba kör alakú kijelzőt szerettek volna beépíteni, a kijelző köré pedig síkba mart fém gyűrűt álmodott meg a designer. Az újabb egyeztetések során, a teljes mintát újraterveztük kispáldányszámú sorozat gyártásra, figyelembe véve a nagy pontosságot, megfelelve a magas minőségi követelményeknek. A modellezés és tervezés után, új szerszámpályákat terveztünk a kivitelezéshez. Az új belső merevítő borda hegesztését egyedi módszerrel kellet megoldani, hogy az anyag ne deformálódjon, ugyanis a hideghengerelt 2 mm-es acél lemez hő hatására enyhén behorpadna.Két kiegészítő termék gyártásával is megbízott minket a cég. Az erősítőkhöz fa kupból egyedi marasú lábakat készítettünk a rezgéscsillapítás érdekében, és egyedi mart fa távírányítót fejlesztettünk a termékekhez. Az összes elem kis sorozatban történő gyártása a preciziós tervezésnek köszönhetően 8-10 nettó munkaórát vesz igénybe.

Végül egyedi, komplett termékfejlesztési projekt lett a burkolat gyártási megrendelésből.<- Vissza az előző oldalra