CNC router

CNC router

Egy magyarországi gipszkarton gyártással foglalkozó partner cégünk keresett meg egy újabb megbízással. Egyedi gipszkarton panelek gyártásához készítettünk nekik egy gépet, melyel gipszkarton falfűtő paneleket tudnak gyártani tábla méretben.


A megbízás első része az volt, hogy a meglévő gépüket, teljesen alakítsuk át, és újítsuk fel. A teljes vezérlés és program átalakítás után nagyobb sebességgel, hatékonyabban tudnak vele gyártani.

A megkeresés másik része az volt, hogy a meglévő géphez hasonlót kellene fejleszteni és gyártani, ami egész gipszkarton táblát is tud kezelni. Az egyeztetések során több egyedi új igény is felmerült, mint például a porelszívás, rajzolófej, ami a gyártás során a külső oldalra is felrajzolja a mintát.*


A rajzoló fejhez egy egyedi rugós mehanizmust kellet megtervezni, ami a gyártás során a programozással leereszthető mivel a másik oldal marásánál útban lenne a rajzceruza.


A gyártás során, egyedi marási technológiát, lézer hegesztést, lemezmegmunkálást, szinterezést és lézervágott és hajlított alkatrészeket használtunk fel.

A teljes fejlesztési és gyártási idő közel 9 - 10 hónapot vett igénybe.<- Vissza az előző oldalra